maandag 19 december 2011

Chocoladecake met super groen glazuur


de Chocoladecake van BetteMay



recept onderaan de pagina.
recipe in English PDF?: mail to kookboekrecensie@gmail.com


Preparing for battle





Alles netjes door de zeef, luchtig en zonder klontjes.
Pak boerencake,
extra: 1 ei, 1 pakje vanillesuiker , 4 eetlepels cacao en 4 eetlepels water.

Even flink kloppen.


In de ingevette vorm gieten.
En 30 minuten in de voor verwarmde oven op 180 graden C.
Prik in de cake om te kijken of 'ie gaar is. komt het satestokje er redelijk schoon uit dan is de cake klaar.
Goed laten afkoelen voor je het glazuur erop stort. 
Voor het prachtig, ietsie pietsie overdreven, groene glazuur heb je poedersuiker, citroensap en kleurstof nodig. 5 eetlepels poedersuiker en een paar druppels citroensap en mengen, daarna voeg je de kleurstof druppelsgewijs toe, zo hou je controle over de kleur, hetgeen mij dus niet gelukt is bij bovenstaand baksel.
voor deze cake is een niet al te vochtig glazuur gebruikt.

RECEPT:
benodigdheden cake:
1 pak boeren-cakemix en de ingrediënten aan gegeven op het pak +
1 ei
1 pakje vanille suiker
4 eetlepels cacao
4 eetlepels water

glazuur:
poedersuiker
citroensap
kleurstof naar wens

AAN DE SLAG:
-Oven voorverwarmen op 180 graden C.
-Cakevorm invetten.
-Alles droge ingrediënten netjes door een grote zeef in een kom.
'natte' ingrediënten toevoegen en kloppen met mixer.
In ingevette vorm gieten.
Ongeveer 30 minuten in de oven. Prik met satéstokje in het midden van de cake. de cake is klaar wanneer het stokje praktisch schoon is. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen. Pas als de cake echt afgekoeld is het glazuur er op, naders druipt het er helemaal van af.





1 opmerking:

  1. Inspirerend hoor zo vlak voor de kerst !

    Een echt model die BetteMay en kan nog bakken ook !

    BeantwoordenVerwijderen