woensdag 28 december 2011

Sophie Wright: "6 uur thuis, 7 uur eten"


Sophie Wright bol.com


Perfect gift.
Leuk cadeau en goede feestrecepten van Sophie Wright.
Deze jonge Britse chef wilde haar leeftijdgenoten enthousiasmeren met deze heerlijke recepten.
Ik noem het feest-recepten. Voor de geoefende thuiskok zijn het redelijk eenvoudige recepten, maar voor de beginnende chef vergen de recepten toch enig denkwerk.
Zoon van elf heeft al meerdere keren de gekarameliseerde kip, recept volgt hieronder, gemaakt met veel plezier en succes.
Goed de marinade insmeren.
Dit jaar is het hoofdgerecht voor groep 8 tijdens Kerstdiner: Gekarameliseerde kip van Sophie Wright!

De Risotto met rode wijn, gorgonzola en sinaasappel schil is heerlijk en heel bijzonder van smaak.
Alle recepten zijn van deze tijd: de Gebakken inktvis met chorizo, feta en kikkererwten-salade, interessante combinaties van smaken.
Op mijn lijstje om nog te koken staat de Gebakken rogvleugel met geroosterde artisjokken, olijven en kappertjes.
U hoort het, niet echt gerechten voor de snelle hap, dus wat mij betreft had die titel:
'Dinnerparty-recepten voor de thuiskok' of zo iets kunnen zijn.

De goede cocktails en de heerlijke, Engelse toetjes maken het kookboek compleet.

Voor wie is dit  kookboek:
Voor iedereen die een feestje geeft en goed voor de dag wil komen met aparte en goede recepten.

GEKARAMELISEERDE KIP:
recept in Pdf? Stuur een bericht naar: kookboekrecensie@gmail.com


Marinade:
1 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels donker bruine basterd suiker
3 eetlepels worcestershiresaus
1/2 theelepel chilivlokken
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels donkere sojasaus (tip van Cobuse: kikoman)
2 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels olijfolie (tip van Cobuse: olijfolie proeft niemand, dus ... any olie will do).




Kip:

4 kippenpoten 
4 grote rode uien, gepeld en in parten
10 cherrytomaten
4 grote pofaardappels, om erbij te serveren

AAN DE SLAG:
1-

Oven voorverwarmen op 200 graden.
met mais, ook lekker.
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote boterhamzak (of kom) en doe de kip en de uienpartjes erbij. Schud/meng goed, zodat alles een laagje marinade krijgt. Marineren is lekkerder als je het 10/20 minuten laat staan.

2-
Doe de kip met de marinade, uit en tomaten in een braadslee en zet die 15/20 minuten in de oven tot de kip gaar is. Kook de aardappelen 8 minuten in de magnetron op 800 Watt.
Doe ze daarna bij de kip in de oven om ze knapperig te laten worden.

3-
Leg de aardappelen op de borden en schik de kip, tomaten, uit en marinade.

Tip van Cobuse:
De hoeveelheid kip hier beschreven is aan de forse kant.
Serveren met rijst of quinoa en een frisse salade erbij is ook erg lekker.
Kabeljauw is ook heel lekker met deze marinade.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten